SEURAAVAT EUROVAALIT JÄRJESTETÄÄN TOUKOKUUSSA 2019

 

Euroopan vihreiden vaaliohjelma maaliskuu 2019:

Arvoisat äänestäjät,

nyt on aika kamppailla ilmastonmuutosta vastaan. Nyt on aika suojella demokratiaa. Nyt on aika nousta vastustamaan vihaa ja rasismia. Nyt on aika puolustaa sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Nyt on aika muuttaa Eurooppaa, jotta sen kansalaisten unelmat voivat toteutua.

Vihreän Eurooppa-visiomme mukaan maanosastamme tulee johtava talouden vihertymisen alalla, mikä auttaa luomaan hyviä uusia työpaikkoja. Visiomme tavoittelee sosiaalista ja sukupolvien välistä tasa-arvoa ja kattavaa demokratiaa. Se suojelee ja voimaannuttaa kansalaisia. Se varjelee monimuotoisuutta ja pitää yllä oikeusvaltioperiaatetta. Se edistää kansainvälistä rauhaa ja kestävän kehityksen tavoitteita. Olemme sen velkaa lapsillemme ja koko maailmalle.

Haluamme uudistaa Euroopan lupauksen. Tuemme Eurooppa-projektia. Ponnistelemme vastustaaksemme ja eristääksemme sellaiset tahot, jotka yrittävät kääntää perustellun kritiikin puutteista ja virheistä Eurooppa-vastaiseksi äärimmäisyystoiminnaksi ja muukalaisvihaksi. Sanomme ei nationalistiselle Euroopalle. Pidämme Euroopan yhdentymistä merkittävänä historiallisena saavutuksena. Se hyödyttää eurooppalaisia monilla tavoilla. Emme kuitenkaan aio levätä menneisyyden laakereilla. Eurooppa on yhteinen kotimme, sitoumuksemme ja vastuumme.

Tutustu koko ohjelmaan: https://vote.europeangreens.eu/fi/priorities